Hartcoherentie.

Het hart klopt in een bepaald ritme. Dit ritme is bij iedereen anders. Fysieke inspanningen en emotionele gebeurtenissen veranderen het hartritme. Een hart gaat sneller kloppen bij inspanning, maar ook spanning doet het hartritme veranderen. Ieder hartritme is variabel. Het hart klopt de ene keer sneller dan een andere keer. Dit wordt hartritmevariabiliteit genoemd. In deze variabiliteit van de hartslag zit een bepaalde regelmaat. Deze regelmaat (samenhang) wordt hartcoherentie genoemd.

Hartcoherentie betekent dat de hartritmevariabiliteit regelmatig is. In een toestand van hartcoherentie functioneert het hart met regelmatische, ritmische en sterke versnellingen en vertragingen. Deze karakteristieke en unieke toestand is te zien als het hartritme wordt geregistreerd. Dit is zichtbaar op een computer met hulp van biofeedback-apparatuur.

Hartcoherentie is een krachtig middel tegen stress en aandoeningen die worden veroorzaak door emotionele ontregeling. Door uw hartcoherentie te trainen komt u meer in balans.

Alles Stroomt biedt diverse trajecten aan waarin hartcoherentie wordt gebruikt. Op de volgende pagina’s vindt u hier meer over. Voor meer informatie over hartcoherentie kunt u contact met ons opnemen.

olifanten

 

MEA VAN DER REEST

COACHING - TRAINING